Radiatoren

Samen met uw verwarmingsketel zorgen radiatoren ervoor dat de geproduceerde warmte heerlijk egaal wordt verspreid door uw woning. Wanneer u kiest voor het verwarmen met radiatoren heeft u de keuze uit een aantal soorten. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan verder.

Prijzen van radiatoren

Overweegt u om nieuwe radiatoren aan te schaffen en bent u benieuwd naar de prijzen? Het verwarmen van uw huis door middel van radiatoren hoeft niet duur te zijn. Zo heeft u al een paneelradiator, de meest toegepaste radiator, vanaf € 50. Naast de paneelradiator heeft u nog enkele andere keuzes. Er zijn 4 soorten radiatoren te onderscheiden, namelijk:

  • paneelradiator
  • ledenradiator
  • designradiator
  • elektrische radiator

Iedere soort radiator heeft zijn eigen prijsklasse. Om u een indruk te geven van de gemiddelde prijzen is de onderstaande tabel voor u opgesteld.

Soort radiatorGemiddelde prijs incl. btw
Paneelradiator € 50 - € 250
Ledenradiator€ 100 - € 150
Designradiator€ 150 - € 400
Elektrische radiator€ 300 - € 600

Let op. De bovengenoemde prijzen zijn exclusief installatiekosten. Het gemiddelde uurtarief van een installateur bedraagt gemiddeld € 45 – € 65.

Ontdek de exacte prijs met offertes

Aan gemiddelde bedragen heeft u natuurlijk niet zoveel. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor uw specifieke situatie? Dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen. Aangezien de prijzen per situatie nog wel eens flink verschillen, bieden wij bieden u de mogelijkheid om de prijzen van verschillende specialisten in één klap te vergelijken. Door het vergelijken van de prijzen bespaart u op de totale klus. Uit ervaringen van mensen die u voorgingen, is gebleken dat de besparing op de op de totale klus oploopt tot wel 40%. Direct profiteren van dit aanbod? Vraag dan nu tot maximaal 6 verschillende offertes aan van radiator specialisten in uw omgeving. Deze service is voor u geheel gratis en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en ontdekt u de besparing binnen no-time!

Wat is een radiator?

Radiatoren zijn de warmte verspreiders voor uw woning. Uw verwarmingsketel zorgt ervoor dat het water wordt verwarmd. Het opgewarmde water is vervolgens klaar om getransporteerd te worden voor de verwarming van uw huis. Via een leidingstelsel wordt het warme water vervoerd naar de radiatoren die vervolgens lucht- en stralingswarmte afgeven aan uw woning. Heeft u een oude woning en/of geen dubbel glas? Dan worden de radiatoren vaak onder een raam of tegen een buitenmuur geplaatst. Op deze plekken komt namelijk veel kou van buiten, waardoor de radiatoren voor het beste rendement zorgen.

Zoals u heeft gelezen heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal verschillende type radiatoren. Gaat u voor een vintage look in uw woning, dan is een gietijzeren ledenradiator wellicht wat voor u. Of heeft u liever een strakke moderne radiator? Dan biedt een designradiator u vele mogelijkheden. We bespreken de verschillende soorten radiatoren om uw keuze te vergemakkelijken.

Paneelradiator

De paneelradiator of plaatradiator wordt door de meeste huishoudens toegepast. Een paneelradiator bestaat uit één of meerdere geribbelde panelen die parallel aan de wand worden gemonteerd. De verticale ribbels zorgen ervoor dat het oppervlak wordt vergroot waardoor uw woning snel de gewenste temperatuur bereikt. Paneelradiatoren zijn populair omdat ze geschikt zijn voor alle ruimtes in uw woning.

Tip: Weet u waarom een paneelradiator altijd 5 cm van de wand en 10 cm boven de grond hangt? Dit zorgt er namelijk voor dat er voldoende luchtcirculatie mogelijk is.

Paneelradiator

Ledenradiator

Gaat u voor een beetje nostalgie in uw woning? Een ledenradiator is het klassieke type radiator en was de eerste moderne radiator. Tot op de dag van vandaag zijn ledenradiatoren nog steeds populair vanwege hun elegante uitstraling. Ledenradiatoren zijn opgebouwd uit een serie ‘leden’ parallel naast elkaar waarmee veel water uit de cv-ketel wordt opgenomen. Het grote voordeel hiervan is dat de grote hoeveelheid water ervoor zorgt dat er lang warmte wordt uitgestraald. Daarmee geniet u nog lang na van de warmte zodra de verwarming wordt uitgeschakeld.

Ledenradiator

Designradiator

Warmte combineren met design? Dat is mogelijk met een designradiator. De tijd dat designradiatoren alleen in de badkamer mogen pronken is voorbij, tegenwoordig zijn radiatoren een belangrijk element in het interieur van uw huis. Van klassieke tot modern minimalistische designradiatoren, voor elk type interieur is een geschikte designradiator beschikbaar die probleemloos aangesloten kan worden op uw centrale verwarming. De werking van een designradiator is vergelijkbaar met de werking van een traditionele paneelradiator. De prijskaartjes van designradiatoren liggen over het algemeen hoger dan de andere radiatoren, maar dan heeft u wel een radiator die naadloos aansluit op uw wensen.

Tip: Wanneer u kiest voor een designradiator in uw badkamer, houd er dan rekening mee dat handdoeken isolerend werken. De verwarming geeft zijn warmte voor een deel af aan uw handdoek en niet aan de lucht in de badkamer. Het is daarom verstandig om voor iets meer vermogen te kiezen dan dat er voor de ruimte nodig is, houdt hierbij ook rekening met de capaciteit van uw cv-ketel. Mocht u hier nog vragen over hebben, raadpleeg dan een specialist.

Designradiator

Elektrische radiator

Je hebt plekken in uw woning waar de plaatsing van een radiator niet makkelijk gaat, omdat hier geen aansluiting is op de centrale verwarming. Is er wel een stopcontact aanwezig? Dan is een elektrische radiator wat u zoekt. Het is slechts een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de ruimte zal heerlijk worden verwarmd. Houd er wel rekening mee dat verwarmen met elektriciteit duurder is dan gas. Elektrische radiatoren worden meestal gebruikt als bijverwarming of om een ruimte voor een korte periode te verwarmen.

Heeft u geen ruimte voor radiatoren? Dan zijn convectoren wellicht wat voor u. Convectoren zijn vergelijkbaar met radiatoren, maar stralen hun warmte vooral uit als luchtverwarming, convectie. Ze zijn lichter en compacter en kunnen daarom gemakkelijk in een convectorput onder uw vloer worden geplaatst. Op deze manier nemen de convectoren geen ruimte in beslag en heeft u geen zicht op verwarmingselementen in uw woning.

Convectorput

Bespaar tot 40% op de gehele klus

Vanwege het brede aanbod van radiatoren is het lastig om voor u een exacte prijs te benoemen. U kunt natuurlijk heel het internet af zoeken naar prijsinformatie, maar een exact kostenplaatje gaat u op het internet niet vinden. Wij bieden u een snelle en gemakkelijke oplossing. U heeft de mogelijkheid om bij ons een offerte formulier in te vullen waarna u binnen 2 werkdagen offertes ontvangt van verschillende specialisten in uw omgeving. Door het slim vergelijken van offertes bespaart u op de prijs van de gehele klus, wat een besparing oplevert van maximaal 40%. Hiernaast zorgt het vergelijken van offertes ervoor dat u binnen één oogopslag een beeld heeft van alle prijzen zodat u profiteert van de laagste prijs. Wilt u meteen beginnen met besparen? Vraag dan nu tot maximaal 6 offertes aan van verschillende radiator specialisten in uw omgeving. Twijfelt u nog bij het aanvragen van offertes? Het feit dat het aanvragen van offertes op verwarmingsketel-weetjes geheel gratis en vrijblijvend is zal deze twijfel wegnemen. Mochten de prijzen toch tegenvallen, dan ziet u er net zo makkelijk weer vanaf.