Verwarmingstoestellen

Een heerlijk warm huis, wie is er niet weg van. Vandaag de dag bestaat er een brede waaier aan toestellen die ervoor zorgen dat de geproduceerde warmte wordt verspreid door uw huis. U wilt uw huis verwarmen, maar weet niet welke manier van verwarmen bij u past? Lees hier alles over de verschillende mogelijkheden en prijzen.

Prijzen van verwarmingstoestellen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welke manier van verwarmen er bij u past. Verwarmt u het liefst met gas of met elektriciteit? Vindt u het fijn om tegen een lekker warme radiator aan te staan in de keuken, of vindt u radiatoren niet mooi staan in uw woning? Vanwege de vele mogelijkheden hebben we de verschillende verwarmingsmethoden inclusief richtprijzen voor u in één overzicht gezet.

Verwarmingsmethode*Gemiddelde prijs incl. btwPrijs afhankelijk van
Vloerverwarming€ 25 - € 30 per m²Aantal m²
Wandverwarming€ 100 per m²Aantal m²
Radiatoren€ 75 - € 500Wandradiator of designradiator
Infraroodverwarming€ 250 - € 650Het vermogen en de afmeting van het verwarmingspaneel
Convectoren€ 275 - € 1.000Vrijstaande convector of wand convector
Luchtverwarming€ 3.000 - € 6.500Directe verwarming of indirecte verwarming

* De bovengenoemde verwarmingsmethoden verschillen behoorlijk van elkaar. De prijzen zijn afhankelijk van vele factoren en vormen slechts een onderdeel van de totale verwarming. Denk aan leidingstelsels en cv-ketels die geplaatst moeten worden.

Slapende kitten op radiator]

Leg uw wensen voor bij een specialist en bespaar

Om te bepalen welke manier van verwarmen past bij uw woonwensen schakelt u een specialist in. Leg uw wensen voor en laat u adviseren over de mogelijkheden en prijzen. Aangezien de prijzen van verschillende aanbieders behoorlijk uiteen lopen, raden wij u aan om eerst zorgvuldig de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Uit voorgaande ervaringen is gebleken dat het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder oploopt tot wel 40%. U vraagt zich nu misschien af, hoe ontdek ik dit prijsverschil? U heeft de mogelijkheid om de prijzen van 6 verschillende aanbieders in één oogopslag te vergelijken. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is één offerteformulier in te vullen wat nog geen 2 minuten in beslag neemt. Direct profiteren van dit aanbod? Vraag dan nu tot maximaal 6 offertes aan van verwarmings specialisten in uw omgeving. Dit aanbod bieden wij u geheel gratis en vrijblijvend aan. De offertes liggen binnen 2 werkdagen al bij u in huis, waarna het besparen kan beginnen.

Verschillende soorten verwarmingsmethoden

Leuk, al die mogelijkheden, maar wat houden de verschillende verwarmingstoestellen of methoden eigenlijk in? Om u een indruk te geven nemen we de verschillende verwarmingsmethoden kort met u door:

  • vloerverwarming
  • wandverwarming
  • radiatoren
  • infraroodverwarming
  • convectoren
  • luchtverwarming

Vloerverwarming

Wenst u naast een warm huis ook nog lekker warme voeten? Dan is vloerverwarming wellicht wat voor u. Vloerverwarming is als het ware één grote radiator in de vloer, maar dan in de vorm van een buizenstelsel. U heeft verschillende mogelijkheden om uw vloer te verwarmen. De meest voorkomende manier is door middel van water dat opgewarmd is door uw cv-ketel. De warmte van een vloerverwarming wordt egaal verspreid door uw woning zodat u overal geniet van dezelfde warmte.

Woonkamer met vloerverwarming

Wandverwarming

De werking van wandverwarming is in principe hetzelfde als vloerverwarming, echter wordt het buizenstelsel in de muur geplaatst in plaats van in de vloer. Het is van belang dat uw muren goed geïsoleerd zijn zodat alleen de binnenmuur wordt verwarmd. U wilt immers geen onnodige stookkosten maken door ook uw buitenmuur te verwarmen. Net als bij vloerverwarming, ziet u wandverwarming niet zitten en hoeft u zich geen zorgen te maken over grote toestellen in uw woning.

Radiatoren

Even lekker tegen de warme radiator aan staan? Dat is mogelijk door de warme straling die van een radiator af komt. Het opgewarmde water stroomt door de radiatoren die ervoor zorgen dat uw huis heerlijk verwarmd wordt. Vindt u de normale paneelradiatoren, zoals iedereen die kent, niet mooi? Dan is een designradiator wellicht wat voor u. Zo zorgt de radiator niet alleen voor warmte in uw woning, maar is het ook een kunstwerk om naar te kijken.

Infraroodverwarming

Wilt u het warme gevoel van zonneschijn thuis op de bank ervaren? Dan is infraroodverwarming de elektrische manier van verwarmen die bij u past. Infraroodverwarming wordt het meest toegepast in de vorm van verwarmingspanelen. De panelen worden aan uw muur of plafond geplaatst en zijn geschikt voor het plaatselijk verwarmen van uw woning. Het principe is hetzelfde als bij zonneschijn. De infraroodstralen verwarmen niet de lucht, maar objecten die straling ontvangen zoals uw bank of uw vloer. Infrarood panelen bestaan er ook in spiegel uitvoering. Mooi in uw badkamer bijvoorbeeld.

Badkamer met infraroodverwarming

Convectoren

Een convector zorgt ervoor dat u overal in uw huis een gelijkmatige warmte voelt, net als bij een radiator. Echter werken convectoren net iets anders. Convectoren verwarmen een ruimte door convectiewarmte. Bij radiatoren is dit vooral stralingswarmte, de warmte die van een radiator afstraalt. Bij convectie wordt de koude lucht aangetrokken door de convector en wordt de warme lucht door natuurlijke stijgkracht verspreid door uw woning. Bij de keuze van een convector heeft u ook de mogelijkheid om de convector weg te werken in een convectorput. Hierdoor heeft u enkel een rooster in uw woning en heeft u geen zicht op toestellen op de grond of aan uw muur.

Luchtverwarming

Eenvoudig uw woning verwarmen of verkoelen door middel van een constante verse luchtcirculatie. Luchtverwarming maakt het mogelijk voor u. De stroom van warme lucht wordt op een natuurlijke manier door uw huis geleid en verwarmt elke ruimte. De lucht wordt gefilterd en bevat weinig tot geen stof wat bijdraagt aan uw gezondheid. Ook bij luchtverwarming hoeft u zich geen zorgen te maken over ruimte voor radiatoren of convectoren in uw woning. Het enige wat u ziet zijn kleine roosters in de vloer die ervoor zorgen dat de lucht door uw woning wordt verspreid.

De warmtebron

Om de verwarmingstoestellen van warmte te voorzien is er een warmtebron nodig. Water en lucht worden natuurlijk niet zomaar warm, hiervoor is een verwarmingsketel onmisbaar. De meest populaire en zuinigste manier van verwarmen gebeurt met een condensatieketel, ook wel hr-ketel genoemd. Het opgewarmde water of de opgewarmde lucht wordt via verschillende kanalen naar de verwarmingstoestellen geleid zodat deze vervolgens de warmte heerlijk door uw woning verspreiden.

Bespaar tot 40% op de installatie van uw verwarmingstoestellen

Het is begrijpelijk als u het overzicht bent verloren na het bekijken van alle mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat u voor een verwarmingstoestel kiest die aansluit op uw woonsituatie, is het van belang dat u zich laat adviseren door een specialist. Het nadeel van specialisten is dat de prijzen van vergelijkbare klussen nog wel eens flink verschillen. Soms loopt dit verschil op tot wel 40%. Door offertes met elkaar te vergelijken zorgt u ervoor dat u de beste deal te pakken krijgt. Wij bieden u graag de mogelijkheid om de prijzen van maximaal 6 specialisten te vergelijken. Hiermee voorkomt u de teleurstelling dat u achteraf te veel heeft betaald voor de klus. Direct profiteren van dit aanbod? Vraag dan nu offertes aan van specialisten in uw buurt. U hoeft niet het hele internet af te zoeken naar prijsinformatie. Het aanvragen van offertes neemt nog geen 2 minuten in beslag. Binnen 2 werkdagen heeft u alle benodigde prijsinformatie tot uw beschikking waarna u rustig een keuze maakt. Zit er geen aanbod bij dat u aanspreekt en wilt u liever nog even wachten met het maken van een beslissing? Maakt u zich dan geen zorgen, het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend.

Vrouw lachend en liggend achter laptop