Prijs condensatieketel

U kunt zich geen wintermaand voorstellen zonder een lekker warm huis. Waarschijnlijk is het voor u heel gewoon, maar uw cv-ketel moet hard werken in het najaar. Echter, de stookkosten rijzen de pan uit wanneer u dag in dag uit uw woning verwarmd. Wilt u voorkomen dat uw energierekening hoog oploopt? Dan doet u er verstandig aan om te investeren in een condensatieketel. Benieuwd naar de prijs van een condensatieketel? Ontdek het in dit artikel.

Gemiddelde prijs condensatieketel

De prijs van een condensatieketel, ook wel hoogrendementsketel genoemd, varieert. De volgende factoren hebben invloed op de prijs:

  • type brandstof (aardgas of stookolie)
  • type ketel (inbouw thermostaat of doorstoomtoestel)
  • het vermogen
  • het rendement

Een condensatieketel is erg populair vanwege het hoge rendement dat de ketel levert. Door zijn condenserende werking wordt er warmte terug gewonnen uit verbrandingsgassen. Op deze manier gaat er geen bruikbare warmte verloren die normaal gesproken via het rookafvoerkanaal verdwijnt. Deze terugwinning van warmte zorgt voor een besparing van tot 40% op uw energierekening. Om u een indruk te geven van de gemiddelde prijs is het volgende schema voor u opgesteld:

Gemiddelde prijs (incl. btw)Rendement*
Condensatieketel
(aardgas)
€ 1.600 - € 4.100Rendement 100%+
Installatiekosten€ 250 - € 500

* Rendement betekent de hoeveelheid energie die door de hoogrendementsketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij een percentage van 100 gaat er geen bruikbare warmte verloren.

Vergelijk offertes en kies het beste aanbod

De prijzen in de bovenstaande tabel zijn gemiddelde prijzen, daar heeft u natuurlijk niet zoveel aan. Aangezien elke persoonlijke situatie verschilt, is het lastig om een exacte prijs te noemen. Om de exacte prijs voor uw situatie te ontdekken schakelt u een specialist in. Om ervoor te zorgen dat de prijs van uw nieuwe condensatieketel niet de pan uitrijst, doet u er verstandig aan om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Omdat de prijzen van de verschillende specialisten flink uiteenlopen bespaart u door te vergelijken tot wel 40% op de aanschafprijs van uw nieuwe condensatieketel. Het aanvragen van de offertes is geheel gratis en vrijblijvend en neemt slechts 2 minuten van uw tijd in beslag. Wilt u direct profiteren van dit aanbod? Vergelijk dan nu tot maximaal 6 verschillende offertes van specialisten in uw omgeving. Na het vergelijken weet u zeker dat u de meest voordelige optie kiest. Zo bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar ook op de gehele klus.

offerte laptop

De installatiekosten voor uw condensatieketel

Ook de installatiekosten hangen sterk af van uw persoonlijke situatie. Er wordt gekeken naar de complexiteit van de klus in combinatie met de benodigde materialen. Gemiddeld kost de installatie van een condensatieketel tussen € 250 – € 500. Bij deze prijs wordt er vanuit gegaan dat uw nieuwe hoogrendementsketel op dezelfde plek gemonteerd wordt met eventuele kleine aanpassingen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het mogelijk dat de installateur extra kosten in rekening brengt. Spreek voor de installatie altijd goed af met uw installateur welke kosten er bij de prijs inbegrepen zijn om een eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Profiteer van een eenmalige premie

Doordat een condensatieketel de meest zuinige cv-ketel is in zijn klasse, stimuleert de overheid de aanschaf van een condensatieketel. Bij de aanschaf van een nieuwe condensatieketel ontvangt u een eenmalige premie tussen de € 450 – € 800. Het bedrag voor de premie verschilt per gewest en netbeheerder. Om in aanmerking te komen voor een premie dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Om u een idee te geven vindt u hieronder enkele voorwaarden:

  • De plaatsing van de condensatieketel dient te gebeuren door een aannemer.
  • Het dient te gaan om een bestaande woning die vóór 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet.
  • De condensatieketel moet voorzien zijn van een CE-markering, dit keurmerk laat zien dat de ketel goedgekeurd is voor de Europese markt.

Let op. Dit zijn een aantal voorwaarden om u een beeld te geven. Er zijn dus nog meer voorwaarden waar u aan moet voldoen. Raadpleeg uw netbeheerder voor meer informatie over de voorwaarden en de hoogte van uw premie.

cozy bedroom

Wat levert de investering in een condensatieketel u op?

Wanneer u een investering doet, heeft u er baat bij dat de investering iets oplevert. Bij een condensatieketel betekent deze investering een enorme besparing op stookkosten. De aanschaf van een condensatieketel is een investering die u terugverdiend. stel, uw gezin bestaat uit 3 personen en u woont in een gemiddeld rijtjeshuis. U investeert in een nieuwe condensatieketel wat zorgt voor een besparing van 20% op uw energierekening. Op jaarbasis levert dit een besparing op van gemiddeld € 300. Dit betekend dat wanneer u € 3.000 heeft betaald voor een condensatieketel deze binnen 10 jaar is terugverdiend zonder dat u hier iets voor hoeft te doen.

Kortom, de aanschaf van een condensatieketel levert u de volgende voordelen op:

  • U bespaart tot 40% op uw energierekening.
  • U stookt milieuvriendelijk door de lage CO2 uitstoot.
  • De aanschaf levert een fiscaal voordeel op.

Alternatief van een condensatieketel

Sluiten de eigenschappen van een condensatieketel toch niet helemaal aan op uw behoeften? Dan is een combiketel wellicht een goed alternatief voor u. Een combiketel bestaat uit één systeem dat zorgt voor uw centrale verwarming en warm water. Hierdoor heeft u geen ruimte nodig voor twee losse systemen. Er bestaan ook combiketels met de condenserende techniek van condensatieketels, waardoor het rendement van een combiketel vele malen hoger ligt dan een oude cv-ketel. Heeft u een cv-ketel van 12 – 15 jaar oud en wilt u besparen op ruimte, onderhoud en energie? Lees dan het artikel: combiketel.

Begin direct met besparen, vergelijk offertes

Met een condensatieketel bent u er zeker van dat u profiteert van lagere stookkosten. Wilt u er ook zeker van zijn dat u de laagste prijs betaald voor uw condensatieketel en installatie? Dan raden wij u aan om prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Uit ervaringen van de mensen die u voorgingen is gebleken dat dergelijke prijsverschillen tussen de aanbieders oplopen tot wel 40%. Wij bieden u de mogelijkheid om prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken zodat u in één oogopslag ziet welke aanbieder uw klus het voordeligst klaart. Wilt u direct gratis, vrijblijvend en snel profiteren van dit aanbod? Vraag dan nu tot maximaal 6 offertes aan van specialisten in uw omgeving. Het invullen van een offerte formulier neemt nog geen 2 minuten in beslag en zorgt ervoor dat u de offertes binnen 2 werkdagen in huis heeft. Het vergelijken van offertes levert u tot wel honderden euro’s op. Profiteer en bespaar op uw nieuwe condensatieketel.

baby thumbs up