Pelletkachel prijzen

Genieten van een gezellig warm vuur op een koude decemberavond zonder dat uw genot wordt onderbroken door een gebrek aan brandstof? De pelletkachel maakt het mogelijk voor u. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van pelletkachels? Ontdek het hier.

Prijzen van pelletkachels

Overweegt u om een pelletkachel aan te schaffen, maar heeft u geen idee welke mogelijkheden u heeft en wat de pelletkachel prijzen zijn? Wij helpen u graag op weg. Pelletkachels zijn er in vele soorten en maten. Bij elk soort interieur is wel een bijpassende pelletkachel te vinden. Zo zijn er strakke moderne pelletkachels, maar ook klassieke en nostalgische uitvoeringen. Is uw huis voorzien van een schoorsteen? Dan is een inbouwpelletkachel zeker de moeite waard om te overwegen. Deze pelletkachel wordt na enige aanpassingen in de bestaande schouw geplaatst. Heeft u geen schoorsteen, maar bent u toch geïnteresseerd in een pelletkachel? Dan is een vrijstaande pelletkachel geschikt voor uw woning.

De prijs van een pelletkachel is grotendeels afhankelijk van het type kachel dat u kiest. De installatiekosten verschillen per situatie. Wanneer er bijvoorbeeld nog geen schoorsteen aanwezig is, moet er een nieuw afvoersysteem worden gemaakt. Dit is duurder dan wanneer er al een schouw aanwezig is waar de pelletkachel in wordt geplaatst. Om u een overzicht te geven van de gemiddelde prijzen hebben wij het volgende schema voor u opgesteld:

Type pelletkachelGemiddelde prijzen incl. btw
Plaatstaal in combinatie met gietijzer€ 1.600 - € 2.500
Gietijzer in combinatie met chamotte (gebakken vuurvaste klei)€ 2.500 - € 3.700
Chamotte in combinatie met vermiculiet (Warmte reflecterend materiaal)€ 3.700 - € 5.800
InstallatieGemiddelde prijzen incl. btw
De kachel wordt geplaatst in een bestaand rookgaskanaal (schoorsteen/schouw)€ 150 - € 500
Roestvrijstale (inox) buis wordt geplaatst in het bestaande rookgaskanaal indien deze niet geschikt is voor een pelletkachel€ 600 - € 900
Geen schouw en/of luchtafvoer aanwezig.
Nieuw rookkanaal wordt geplaatst
€ 900 - € 1.500

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de gehele klus

Aan gemiddelde pelletkachel prijzen heeft u natuurlijk niet genoeg. Bent u benieuwd naar een prijs die volledig is aangepast op uw situatie? Dan bent u hier aan het juiste adres. Om exacte pelletkachel prijzen te ontdekken heeft u de mogelijkheid om elke aanbieder afzonderlijk te gaan benaderen, maar dit is een vervelende en tijdrovende klus. Aangezien de prijzen van verschillende aanbieders erg uiteenlopen is het aan te raden om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Uit voorgaande ervaringen is gebleken dat de prijzen voor een pelletkachel tot wel 40% van elkaar verschillen. Wij helpen u graag om de voordeligste prijs voor uw pelletkachel gemakkelijk en snel te ontdekken. Nu vraagt u zich vast af hoe dit mogelijk is? Door hier gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen ontvangt u tot maximaal 6 verschillende offertes van specialisten in uw omgeving. Het aanvragen van de offertes heeft u snel en gemakkelijk gerealiseerd, namelijk binnen 2 minuten. Na het opsturen van het offerteformulier ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes al in huis. Leg de offertes naast elkaar en u ziet binnen één oogopslag welke specialist u de voordeligste pelletkachel prijzen aanbiedt.

pelletkachel woonkamer winter

Prijzen voor het stoken met een pelletkachel

Door het verwarmen met een pelletkachel bespaart u flink op uw stookkosten. Bijvoorbeeld, een gemiddeld gezin dat met aardgas verwarmt verbruikt gemiddeld 2.300 m³ aardgas. De prijs voor 1 m³ aardgas is ongeveer € 0,65. De prijs voor een jaar lang stoken kost u dus gemiddeld € 1.500. Een kilo houtpellets staat gelijk aan ongeveer 5 kWh. Houtpellets kosten gemiddeld € 0,25/kg. Een jaar lang stoken met houtpellets kost u dan ongeveer € 1.160. Met het stoken van houtpellets bespaart u dus gemiddeld 20 tot 25% op uw stookkosten. Hierbij moet wel vermeld worden dat aardgas meer geschikt is om meerdere ruimtes in uw woning te verwarmen in combinatie met centrale verwarming. Of bent u op zoek naar bijverwarming, dan is een pelletkachel geschikt.

houtpellets close up

Onderhoudskosten voor een pelletkachel

Ook een pelletkachel heeft onderhoud nodig. Om het rendement en de veiligheid van uw pelletkachel optimaal te houden dient een pelletkachel jaarlijks te worden onderhouden. Bij het onderhoud wordt er onderscheid gemaakt tussen het gewone onderhoud dat u zelf kunt doen en groot onderhoud dat door een professional dient te gebeuren. Onder gewoon onderhoud wordt het bijvullen van de pelletvoorraad, het reinigen van de aslade en het controleren van de luchtinlaat verstaan. Voor het overige onderhoud dient u een specialist in te schakelen. Bij dit jaarlijkse onderhoud door een specialist moet u denken aan de reiniging van de schouw, het verwijderen van asresten, schoonmaak van het systeem en dergelijke. Meestal heeft u de mogelijkheid om een totaalprijs met uw aanbieder af te sluiten waar een jaarlijks onderhoud bij in zit. Voor het jaarlijkse onderhoud moet u rekening houden met ongeveer € 100 tot € 200.

Een pelletkachel voor centrale verwarming?

Een pelletkachel komt het meest tot zijn recht wanneer u een enkele ruimte gaat verwarmen, zoals uw woonkamer. Bent u meer op zoek naar verwarming voor uw gehele woning? Dan heeft u meer baat bij centrale verwarming. Centrale verwarming zorgt ervoor dat elke afzonderlijke ruimte in uw woning wordt verwarmd door een cv-ketel in combinatie met verwarmingstoestellen, zoals radiatoren. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van centrale verwarming? Neem dan even een kijkje op de pagina centrale verwarming.

Scoor de voordeligste pelletkachel, vergelijk offertes

Omdat iedere aanbieder zijn eigen prijzen hanteert lopen de prijzen uiteen. Om de prijzen van pelletkachels te ontdekken vraagt u verschillende offertes aan bij aanbieders. Elk afzonderlijk bedrijf benaderen is een saaie en tijdrovende klus. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheid om met één aanvraag verschillende offertes te vergelijken. Uit voorgaande ervaringen is gebleken dat het vergelijken van offertes een besparing oplevert van tot wel 40%. Wilt u de prijs van een pelletkachel voor uw specifieke situatie zo snel mogelijk ontdekken? Vraag dan nu tot maximaal 6 verschillende offertes aan van specialisten in uw omgeving. Nadat u de offertes heeft aangevraagt, duurt het slechts 2 werkdagen voordat u de offertes in huis ontvangt. Een bijkomend voordeel is dat wij u deze service helemaal gratis en vrijblijvend aanbieden. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

pelletkachel studeerkamer