Cv-ketel vervangen

Wist u dat elke maand die u wacht met het vervangen van uw oude cv-ketel tot wel € 20 extra kost aan stookkosten? Indien uw ketel tussen de 12 – 15 jaar oud is, is de kans groot dat u deze extra kosten onnodig betaald. De vervanging van uw verwarmingsketel heeft meerdere voordelen. Benieuwd welke voordelen dit allemaal zijn? Lees dan verder.

Prijzen cv-ketel vervangen

Indien u heeft besloten om uw oude cv-ketel te laten vervangen staat u voor de volgende vraag: welke nieuwe verwarmingsketel komt ervoor in de plaats? U heeft hierbij de keuze uit de volgende soorten cv-ketels:

  • een combiketel
  • een condensatieketel
  • een mazoutketel

In onderstaand schema ziet u de gemiddelde prijzen van deze verschillende soorten cv-ketels:

Type ketelGemiddelde prijzen (incl. btw en montage)Rendement*
Combiketel€ 1.100 - € 3.40095% - 107%
Condensatieketel€ 1.850 - € 4.600100% - 111%
Mazoutketel€ 3.500 - € 8.50090% - 105%

* De hoeveelheid energie die door een verwarmingsketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij een percentage van 100 gaat er geen bruikbare warmte verloren.

Elk type cv-ketel heeft zijn eigen voordelen. De keuze van een nieuwe verwarmingsketel hangt af van de wensen die u heeft. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een lage energierekening? Dan kiest u voor een condensatieketel. Indien u ruimte tekort komt voor twee grote installaties zoals een losse ketel en een boiler, dan is een combiketel een optie voor u. Of is gas voor uw woning niet beschikbaar? Dan is een mazoutketel op stookolie aan te raden.

Het rendement van de verschillende ketels verbeterd elk jaar. Door technische ontwikkelingen is het mogelijk dat het rendement van een nieuwe cv-ketel tot wel 100% of hoger is. Kortom, er gaat geen bruikbare warmte verloren. Doordat er geen warmte verloren gaat bespaart een doorsnee gezin met een rijtjeshuis gemiddeld tot wel € 300 per jaar op de energierekening.

Vergelijk offertes en vervang uw cv-ketel zo voordelig mogelijk

Weet u nog niet welke cv-ketel uw oude verwarmingsketel het best vervangt? Laat u dan adviseren door een specialist. Bent u op zoek naar een specialist die de klus het voordeligst klaart? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid om met één enkele aanvraag de prijzen van maximaal 6 offertes te vergelijken. Door de verschillende offertes naast elkaar te leggen ziet u in één oogopslag welke aanbieder het voordeligst is. Mensen die u voorgingen hebben ervaren dat het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste aanbieder tot maximaal 40% uiteen loopt. Wilt u direct de prijsverschillen ontdekken? Vraag dan nu tot maximaal 6 verschillende offertes aan van lokale cv-ketel specialisten en laat het besparen beginnen! Deze service is gratis en geheel vrijblijvend. Het invullen van het offerte formulier neemt slechts 2 minuten tijd in beslag. Na het invullen van het offerte formulier nemen de aanbieders het werk van u over en is het slechts een kwestie van 2 werkdagen wachten voordat u begint met besparen.

Lachende vrouw doet offerteaanvraag

Top 4 redenen voor vervanging

Een verwarmingsketel is aan vervanging toe na 12 á 15 jaar. Vaak werkt de ketel dan nog prima, maar zonder dat u het door heeft, betaald u onnodig veel stookkosten. Het is ook mogelijk dat u eerder voor het vervangen van uw cv-ketel kiest, bijvoorbeeld wanneer vervanging voordeliger is dan reparatie. Naast de veroudering van de cv-ketel zijn er nog een aantal andere redenen om uw oude verwarmingsketel te vervangen:

  • vervanging is voordeliger dan regelmatige reparaties
  • besparen op uw stookkosten
  • een optimaal rendement
  • waardeverhoging van uw huis

cv vervangen livingroom

1: Vervanging voordeliger dan reparatie

Het is mogelijk dat uw cv-ketel een keer gerepareerd moet worden. De kosten van een reparatie zijn in sommige gevallen zo hoog, dat het vervangen van uw cv-ketel een voordeligere optie is. Hiervan is bijvoorbeeld sprake wanneer uw thermostaat stuk is, dit is namelijk een duur onderdeel. Een nieuwe verwarmingsketel is zuiniger waardoor u bespaart op uw energierekening.

2: Besparen op uw stookkosten

Door de vervanging van uw oude cv-ketel gaat u flink op de stookkosten besparen. Doordat uw huidige cv-ketel door veroudering meer gas of olie verbruikt, betaalt u gemiddeld 15 tot 20% meer aan stookkosten dan wanneer u een nieuwe cv-ketel hetzelfde werk laat doen. Indien u de hoogste besparing op energiekosten wenst, is een condensatieketel aan te raden. Deze ketels realiseren een rendement van meer dan 100% door hun condenserende werking waardoor er geen bruikbare warmte verloren gaat.

3: Optimaal rendement uit uw cv-ketel halen

Om het optimale rendement uit uw cv-ketel te halen dient de hoeveelheid warm water die de ketel per minuut levert, aan te sluiten bij uw gemiddeld warm water gebruik. Op deze manier stookt u het zuinigst, waardoor het hoogst haalbare rendement wordt behaald. In 10 – 15 jaar verandert er waarschijnlijk veel in uw woonsituatie, bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, waardoor het vermogen van uw cv-ketel te laag is geworden. Is de mate van warm water erg veranderd in uw situatie? Dan is het raadzaam om u te laten adviseren door een specialist. Het vervangen van uw oude cv-ketel vaak voordeliger dan een installateur in te schakelen die alles opnieuw moet instellen.

4: De waarde van uw huis verhogen

Bent u van plan om binnen enkele jaren te verhuizen? Dan is het raadzaam om de aanschaf van een nieuwe cv-ketel te overwegen. De vervanging van een verouderde cv-ketel zorgt ervoor dat u omhoog klimt in het energielabel van uw huis. Een optimaal werkende centrale verwarming telt mee als één van de factoren van uw huis bij een taxatie.

Tip: Vervang uw cv-ketel in de zomer

Nu is België niet een van de warmste landen in Europa, maar in de zomermaanden wilt u zo min mogelijk aan de thermostaat zitten. Dan neemt de zon het werk van de cv-ketel over. In de wintermaanden is dit een heel ander verhaal. Het is belangrijk dat uw cv-ketel goed zijn werk doet in de winter. Bepaal daarom in de zomer of uw cv-ketel toe is aan vervanging zodat u niet voor koude verrassingen komt te staan op het moment dat u de verwarming nodig heeft.

Bespaar tot 40% op de gehele klus

Voordat uw oude cv-ketel de deur uit gaat bent u natuurlijk wel benieuwd wat een nieuwe cv-ketel u gaat kosten. De exacte prijs kunnen wij u niet vertellen, maar een specialist kan dit wel. Gaat u niet direct met de eerste specialist in zee, de prijzen voor het laten installeren van een cv-ketel lopen namelijk flink uiteen. Het is daarom belangrijk dat u zich van te voren goed oriënteert en de verschillende prijzen vergelijkt. Wist u dat u door het vergelijken van offertes tot wel 40% bespaart op de gehele klus? Wij bieden u de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend verschillende prijzen van aanbieders te vergelijken bij u in de omgeving. Zo ziet u in één oogopslag welk aanbod aansluit op uw behoeften. Wilt u direct beginnen met besparen? Vraag dan nu tot maximaal 6 offertes aan van ervaren cv-ketel bedrijven bij u in de buurt. Het invullen van het offerteformulier neemt slechts 2 minuten van uw tijd in beslag, waarna u de offertes binnen 2 werkdagen in huis ontvangt. Tijdens het wachten op de offertes kunt u al vast bedenken wat u met het bespaarde geld gaat doen. Een weekje lekker relaxen in het buitenland bijvoorbeeld.

cv vervangen beach