Combiketel

Heeft u behoefte aan centrale verwarming en warm water in één? Of komt u ruimte tekort voor twee grote installaties? Dan is een combiketel de oplossing voor u. Met een combiketel bespaart u zowel op ruimte als op onderhoudskosten. Maar welke combiketel sluit het beste aan op uw wensen? Dat leest u hier.

Combiketel prijzen

Aangezien u maar in één systeem hoeft te investeren, ligt de prijs van een combiketel lager dan wanneer u een boiler en cv apart aanschaft. Het combi-systeem bestaat uit een geiser of boiler en een cv-ketel. De prijs van een combiketel hangt tenminste af van:

  • het rendement
  • het vermogen
  • de comfort waarde

Een combiketel heeft u al vanaf € 600. Dit is prima indien u op uzelf woont en weinig warm water gebruikt. Hiernaast hangt de prijs af van de warm water behoefte, de zogeheten comfort waarde. Naarmate er meer behoefte is aan snel en veel warm water neemt de prijs van de combiketel toe. De prijs hangt dus voornamelijk af van uw gebruiksbehoeften. Om u een beeld te geven van de prijs hebben wij het volgende schema opgesteld:

Gemiddelde prijs incl. btwRendement*
Combiketel (CW3 - CW6)€ 600 - € 2.500tot 107%
Montage€ 500 - € 900

* Rendement: De hoeveelheid energie die door de combiketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij een percentage van 100 gaat er geen bruikbare warmte verloren.

De vervanging van uw cv-ketel door een nieuw combiketel-systeem bespaart u geld. Uw huidige stookkosten zullen afnemen met gemiddeld € 300 per jaar. Bijvoorbeeld, u woont in een gemiddeld rijtjeshuis en u heeft een cv-ketel van 15 oud in gebruik. Een energierekening van een oude cv loopt als snel op tot € 80 per maand. Stel dat uw nieuwe combiketel 20% minder energie verbruikt om het huis te verwarmen, dan komt dat neer op een jaarlijkse besparing van € 192. Wanneer uw nieuwe combiketel € 1.500 kost, betekent dit dat uw investeringsbedrag binnen 8 jaar al is terugverdiend ten opzichte van uw oude cv-ketel. Na 8 jaar zijn alle overige jaren die de ketel mee gaat pure winst. Van dit geld kunt u bijvoorbeeld een heerlijk weekendje weg!

Begin direct met besparen

Wanneer uw cv-ketel toe is aan vervanging en u stelt de klus uit, kost iedere wintermaand die u moet verwarmen u ongeveer € 20 extra. Met een combiketel bespaart u veel stookkosten, maar ook op de aanschafprijs kunt u flink besparen! De prijzen per specialist verschillen namelijk flink. Wij bieden u de mogelijkheid om offertes aan te vragen van meerdere specialisten bij u in de buurt. Nieuwsgierig geworden? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 verschillende offertes aan. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend. Bovenop de geldbesparing van de oude cv-ketel vervanging, bespaart u ook nog eens tot 40% op de aanschafprijs en montagekosten. Door het vergelijken van verschillende aanbieders ziet u in één oogopslag welke aanbieder uw wensen het voordeligst vervult.

combiketel cat on heater

Keuze uit 2 type combiketels

Een standaard solo-ketel voor de centrale verwarming, en daarnaast een boiler of geiser voor het warme water. Dat neemt behoorlijk wat ruimte in. Gelukkig wordt er steeds beter ingespeeld op de behoeften van de consument. Een combiketel biedt u het gemak dat u maar één installatie nodig heeft, wat u laat besparen op de investering en de ruimte in uw huis. Wie wil dat nou niet? Bij de keuze van uw combiketel heeft u de de keuze uit:

  • een combiketel met ingebouwde boiler
  • een combiketel met doorstoomtoestel

Ingebouwde boiler

U kiest voor een combiketel met ingebouwde boiler als u behoefte heeft aan direct warm water. De boiler bevat een voorraadvat die een bepaalde hoeveelheid water, afhankelijk van de grootte van de boiler, warm houdt op een constante temperatuur. Een aandachtspuntje: de combiketel met ingebouwde boiler zorgt voor een hogere energierekening. Het warm houden van het water kost immers energie. Aan de andere kant hoeft u niet meer te wachten tot het water warm wordt.

Doorstoomtoestel

Neemt u genoegen met een kleine wachttijd voor uw warme water? Dan is een combiketel met een doorstomer de geschikte keuze voor u. Het doorstroomtoestel verwarmt het water pas zodra u de warme kraan open draait. Dit bespaart u energie. U kunt dit systeem vergelijken met een geiser. Dit type combiketel vergt minder ruimte en de aanschafprijs zal lager zijn dan een toestel met ingebouwde boiler. Om uw keuze gemakkelijker te maken staan hieronder de voor -en nadelen van beide types op een rijtje:

VoordelenNadelen
Ingebouwde boilerKortste wachttijd voor warm waterWarmhouden water kost energie
Veel warm water per minuut (denk aan het vullen van een bad)Aanschafkosten liggen hoger
Geen last van waterverlies door wachten op warm waterNeemt meer ruimte in beslag
Minder snelle slijtage (ketel hoeft minder te schakelen tussen systemen)
VoordelenNadelen
DoorstoomtoestelLagere aanschafkosten dan ingebouwde boilerLangere wachttijd voor warm water
Lagere energierekeningSnellere slijtage (schakelen tussen 2 systemen)
Neemt weinig ruimte in beslag
Minder warm water per minuut

Welke Comfort Waarde past bij u

Naast het rendement en het type van de combiketel is het belangrijk dat u bepaald welke ketel past bij uw warm waterverbruik. De mate van warm water gebruik wordt bepaald met het label Comfort Warmwater, te herkennen aan de afkorting CW. Hoe hoger de CW waarde, hoe meer warm water per minuut de ketel levert. De CW waarde maakt samen met uw verwarmingsgebruik deel uit van het benodigde vermogen van de ketel, uitgedrukt in kilowatt (kW). De CW waarden gaan van categorie 1 tot en met 6, maar categorie 1 en 2 worden vrijwel niet meer geleverd en worden dus buiten beschouwing gelaten. Bekijk hier welke waarde aansluit op uw warm water gebruik:

CW
waarde
Prestatie ketel in kilowatt (kW)Liter per minuut
(ten minste)*
Warm water in de keuken en douche of bad
CW32010Tegelijk niet mogelijk
CW42513Tegelijk beperkt mogelijk
CW53017Tegelijk beperkt mogelijk
CW630+20Tegelijk mogelijk

* Voor het aantal liters warm water per minuut is uit gegaan van de gemiddelde temperatuur
(38 graden celcius). Het aantal liters per minuut neemt af naarmate het water warmer wordt.

Zonder problemen een lekker warm bad nemen terwijl tegelijkertijd de afwas wordt gedaan? Dan moet u denken aan een combiketel met een CW waarde van minimaal 5. Kan het warme bad nog wel even wachten? Dan volstaat een combiketel van CW3 of CW4.

combiketel shower

Liever een combiketel huren dan kopen?

Betaalt u liever niet het volledige bedrag in één keer. Geen probleem, dan heeft u de mogelijkheid om een combiketel te huren. De gemiddelde maandelijkse huur ligt tussen de € 20 – € 35, afhankelijk van het soort en het merk dat u kiest. Het bedrag waar u maandelijks voor betaald bevat de volgende zaken:

  • de combiketel
  • onderhoud
  • garantie
  • installatie

Wanneer u een combiketel of een andere cv-ketel besluit te huren, dient u in uw achterhoofd te houden dat u met huren uiteindelijk duurder uit bent. Wanneer u een combiketel huurt is het namelijk gebruikelijk om een contract af te sluiten waarin staat hoe lang u bent verbonden aan de maandelijkse kosten. Stel dat u bij een bepaalde leverancier een contract afsluit met een contractsduur van 15 jaar, dan kost de gehuurde combiketel u uiteindelijk € 3.600 – € 6.300. Dit bedrag is een stuk lager wanneer u de combiketel zelf aanschaft. Wanner u zelf een combiketel aanschaft moet u denken aan een bedrag van maximaal € 3.000 inclusief montage en btw.

Offertes vergelijken, de eerste stap in uw bespaarproces

Hoe lekker is het om te genieten van een geld- én ruimtebesparing met één investering? Bij de installatie van uw combiketel komt heel wat kijken, dit verklaard de hoge installatiekosten. Het installeren van een combiketel is niet weggelegd voor een doorsnee doe-het-zelver. Laat daarom het werk van adviseren en installeren over aan een cv-ketel specialist bij u in de buurt. De eerste stap van uw besparing begint bij het vergelijken van offertes. Wij bieden u de mogelijkheid om verschillende offertes te vergelijken van specialisten bij u in de buurt. Het vergelijken van verschillende specialisten is geheel gratis en vrijblijvend. Daarnaast bespaart u hierdoor tot maximaal 40% op de gehele klus. Nieuwschierig geworden? Zet de eerste stap, vraag nu tot wel 6 verschillende offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u tot maximaal 6 offertes bij u in huis zodat u in één opslag ziet wat de voordeligste keuze is.

combiketel family