Centrale verwarming prijs

Het is bijna niet meer voor te stellen dat u thuis rilt van de kou. Centrale verwarming is de meest gekozen en meest voordelige optie die ervoor zorgt ervoor dat u er thuis heerlijk warm bij zit. Wilt u centrale verwarming aanleggen en bent u op zoek naar de voordeligste prijs? Lees dan verder.

Kosten van centrale verwarming

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van centrale verwarming? De prijs van de totale klus is per situatie verschillend en hangt af van diverse factoren. De belangrijkste factoren hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • type cv-ketel
  • aantal radiatoren
  • hoeveelheid leidingwerk

Om u een prijs indicatie te geven hebben wij de onderstaande tabel voor u opgesteld. De gemiddelde prijs weergegeven in de tabel geldt voor een gemiddelde woning met 3 slaapkamers.

Gemiddelde prijs centrale verwarming incl. btw
Totale klus incl. installatie en materialen*€ 8.000 - € 10.000

* De totale prijs is afhankelijk van uw situatie. Factoren die mee spelen zijn het aantal radiatoren, de hoeveelheid leidingwerk en de capaciteit van de cv-ketel.

Vergelijk offertes en ontdek uw voordeel

De bovenstaande prijzen zijn gemiddelde en vormen slechts een indicatie van het totale kostenplaatje. Aan gemiddelde prijzen heeft u natuurlijk niet zo heel veel. Bent u benieuwd naar de exacte prijs van uw situatie, maar heeft u geen zin om heel het internet af te struimen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij bieden u de mogelijkheid om snel en eenvoudig de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Uit ervaringen van mensen voor u, is gebleken dat u met het vergelijken van prijzen van verschillende cv installateurs tot wel 40% bespaart op de gehele klus. Op de installatie van uw centrale verwarming loopt dit al snel op tot enkele honderden euro’s. Wilt u direct profiteren van dit aanbod? Vraag dan nu tot maximaal 6 offertes aan van verschillende cv installateurs in uw omgeving. U maakt geheel gratis en vrijblijvend gebruik van dit aanbod. Wanneer u een offerteformulier heeft aangevraagd ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes in huis en kan het vergelijken beginnen. Op deze manier profiteert u niet alleen van de voordeligste aanbieder, maar ook van de garantie dat u er heerlijk warm bij zit thuis.

cv prijs laptop

Belangrijkste onderdelen van centrale verwarming

Zoals eerder genoemd verschilt de prijs van het aanleggen van centrale verwarming per situatie. De 3 belangrijkste onderdelen van cv, die tevens van grote invloed zijn op de totaalprijs, worden voor u beschreven:

  • De verwarmingsketel: De aandrijf bron van centrale verwarming. Hier wordt het water opgewarmd door middel van een geiser of boiler. Het opgewarmde water wordt vervolgens via een leidingstelsel verspreid naar de radiatoren in uw woning.
  • Het leidingstelsel: Via verwarmingsbuizen wordt het opgewarmde water getransporteerd naar de radiatoren. Het leidingstelsel zorgt ervoor dat het water een rondje maakt als het ware, dit om te voorkomen dat koud en warm water worden gemengd.
  • Radiatoren: Door het kleine oppervlak van verwarmingsbuizen, zijn ze niet geschikt om een ruimte te verwarmen. Hiervoor zijn radiatoren uitgevonden. Doordat een radiator beschikt over een groter oppervlak wordt een ruimte veel sneller verwarmd. Radiator staat letterlijk voor ‘uitstraler’ wat daarmee de functie van het systeem definiëert.

Installatie van de cv-ketel

De eerste stap bij de installatie van centrale verwarming is het aansluiten van de cv-ketel. De keuze van uw cv-ketel vormt een groot deel van de totale kostenpost voor uw centrale verwarming. De cv-ketel is het hart van centrale verwarming. Gemiddeld kost het installeren van een cv-ketel € 500 – € 1.200. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat uw nieuwe cv-ketel op de plek van de oude cv-ketel wordt gemonteerd. Het installeren van een verwarmingsketel of centrale verwarming vereist vakwerk, het is geen klusje die binnen enkele minuten is geklaard. Wij raden u aan om een gespecialiseerde installateur voor centrale verwarming in te schakelen zodat u er zeker van bent dat de klus goed uitgevoerd wordt.

Knusse warme woonkamer met natuurlijke kleuren

Centrale verwarming toch niet helemaal uw ding?

Valt de totale prijs van centrale verwarming tegen? Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om uw huis te verwarmen. U heeft bijvoorbeeld de keuze om voor een lokale verwarmingsbron te kiezen zoals een pelletkachel of houtkachel. Zo verwarmd u niet elke ruimte in uw woning, maar enkel de ruimte waar de kachel aanwezig is. De aanschafprijs van deze kachels ligt een stuk lager dan de aanschafprijs van centrale verwarming. Daarentegen leveren de kachels wel minder rendement en vragen ze om meer onderhoud. Zo betaalt u voor een gemiddelde pelletkachel rond de € 3.000. Wilt u toch meerdere kamers verwarmen op efficiënte wijze? Dan is het raadzaam om u te laten adviseren door een expert. Die vertelt u meer over mogelijkheden van andere cv-ketels.

Bespaar tot 40% op uw centrale verwarming

U heeft zich kunnen orienteren, maar exacte prijsinformatie voor uw situatie krijgt u maar op één manier: door het aanvragen van offertes. De installatie van centrale verwarming vereist vakmanschap en is niet binnen een paar minuten uitgevoerd. Laat de installatie over aan een specialist zodat u zeker bent van een warm huis. Wilt u er ook zeker van zijn dat u profiteert van de laagste prijs? Dan bieden wij u de mogelijkheid om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken door middel van offertes. Het vergelijken van offertes levert u een besparing op van tot 40% op de gehele klus. Direct profiteren van dit aanbod? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van specialisten in uw omgeving. Wanneer u de offertes heeft aangevraagd ontvangt u binnen 2 werkdagen reactie waarna u een compleet overzicht heeft van de prijsverschillen. Op deze manier geniet u niet alleen van de zekerheid die een specialist u biedt, maar ook van de laagste prijs.

cv prijs woman relaxing